Salespage

Plan voor marketingcommunicatie

Je bent trots op je onderneming. En je wilt graag van alles vertellen over jouw mooie diensten of nuttige producten. Prima. Maar weet je wel waar je doelgroep is, wat hen bezighoudt en welke taal ze spreken? En hoe goed kennen ze je eigenlijk al? 

Om te voorkomen dat je met hagel gaat schieten en losse flodders de wereld inslingert (die nooit aankomen…), maken we een marketingcommunicatieplan. Met onder andere je huidige en gewenste situatie, je doelgroep, je verhaal en communicatiekansen. En uiteraard: met welke middelen en kanalen gaan we je doelen bereiken. 

Het resultaat: consistente communicatie waarmee je waarde aan je klanten biedt waardoor ze je beter willen leren kennen en uiteindelijk jouw klant worden.

Een gouwe ouwe.

De SWOT-analyse. Een old skool methode die doet wat ie moet doen: je sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen inzichtelijk maken. Zowel intern als extern. Een analyse die je dwingt na te denken over wat je kan en wie je bent, en die de uitdagende hobbels en geweldige kansen aan het licht brengt. We gieten al deze factoren in een mooie matrix en bepalen de strategie om jouw verhaal te vertellen en om met jouw toekomstige klanten te praten.

Wil je met me trouwen?

Als je iemand leert kennen zeg je dan bij de eerste ontmoeting al ‘Wil je met me trouwen?’ Nee, natuurlijk niet! En toch overkomt me regelmatig iets soortgelijks. Zonder mij te kennen duwen bedrijven hun product of dienst onder mijn neus. Dat werkt toch niet!

Niemand koopt iets van jou als ze je niet kennen en nog niet vertrouwen. Duik eerst in zijn wereld, interesses en behoeften. Help hem met waardevolle en relevante kennis. bouw een relatie op. Zo kom je in beeld als hij wél op zoek is naar een coach, hovenier, cateraar, vormgever, enz.

Als je net zo nieuwsgierig bent als ik.

Strippenkaart

Weet je nog? Heel lang geleden? Volgens mij had je kleintjes en van die lange. Waar ik ’t over heb? De strippenkaart! In 2011, na 31 jaar trouwe dienst, helaas afgeschaft. Maar bij mij kun je gewoon terecht voor een strippenkaart! Voor al je marketing- en communicatievragen, teksten, hulp bij social media. Heb helaas niet zo’n gave stempel…

Nog minder dan een goudvis

Wist je dat onze aandachtsspanne gedaald is van 12 naar 8 seconde? En dat we onze aandacht voor een stuk tekst, artikel of een filmpje een seconde korter kunnen vasthouden dan een goudvis? Een goudvis!! Het National Center for Biotechnology Information (NGBI) heeft dit onderzocht. De schuldige? De overload aan content, overal en 24/7.

Hak je content in mootjes

Stel: je hebt een boeiend interview met een klant, een mooi filmpje over je product of een gave infographic gemaakt? Hoppa, op je website en klaar. Ok, je vertelt er ook over op social media. Maar het is toch zonde om deze content maar één keer te gebruiken? Hak je content in stukken en deel het verschillende plekken voor verschillende doelgroepen.

Koffie, chocola en Martijn

Bij het maken van deze website heb ik 34 koppen koffie gedronken, 6 repen Tony Chocolonely (donkere melk met pretzel en toffee) naar binnengewerkt, Lana del Rey en P!nk grijs gedraaid en af en toe een niet zulke hele vriendelijk woorden laten vallen. En het geduld van Martijn van Qreate-it op de proef gesteld. Keer op keer. Dankjewel, Martijn!

Wat zeg jij nou!?

Ik noemde laatst, waar mijn dochter bij was, een personage op televisie een Lulletje Rozenwater. Mijn dochter helemaal in een deuk. “Wat zeg jij nou!?”. Ik moest het antwoord schuldig blijven. Waar komen al die gekke namen, gezegdes en uitdrukkingen toch vandaan? Ik heb deze uit nieuwsgierigheid direct opgezocht. Een lulletje rozenwater is een doetje.

Brood op de plank

Ik zit sinds december 2017 in het broodfonds Deventer Beleg. Veel mensen kennen dit fenomeen niet. Wat is een broodfonds? Dat is iets te ingewikkeld om hier kort uit te leggen. Gelukkig is er een mooie uitzending van VPRO Tegenlicht. De ingrediënten zijn: een groep ‘vrije lansiers’, ziekte, inleggeld, vertrouwen en sociaal. Meer weten of wil je lid worden? Laat ’t me weten.

Wat mensen over mij zeggen

“Je bent sterk in het opzetten, begeleiden en uitvoeren van projecten; als jij een project oppakt, krijg je vleugels!”

Yolanda Wouters – Manager M&C, Monuta

“Ik heb Maaike leren kennen als een pragmatische marketing- en communicatieprofessional. Maaike voelt haarfijn aan wat er nodig is om marketingactiviteiten en campagnes succesvol te laten zijn en geeft net dat stukje extra. Een harde werker met veel energie en liefde voor het vak. Kortom: een zeer gewaardeerde en fijne collega.”

Nora Nowee -PR | WoordvoerderMonuta

Vertel je verhaal.

Puur, menselijk en kwetsbaar.

Veelgestelde vragen

Dit is een vraag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Dit is nog een vraag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.