Een koffer vol met kennis en ervaring

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de uitvoering van al die geweldige marketing- en communicatieacties die je voor de komende tijd hebt bedacht? Een flyer, infographic, uitnodiging voor een bijeenkomst, social media campagne of teksten voor een nieuwe landingspagina? Het organiseren van een event, maken van een contentkalender, beurswand of een (online)magazine? Ik maak, begeleid en coördineer. Zodat jij kan doen waar jij goed in bent.

De keuze is reuze. Als jij dus roept ‘Ik wil graag een uitnodiging voor de opening van mijn nieuwe pand laten maken’ denk ik graag met je mee. Wat is je doel, naar wie stuur je ‘m en hoe? Digitaal of per post? Wat is dan het kostenplaatje? Of is het maken van een video veel effectiever? Met mijn kritische blik kijk ik graag mee met de keuzes, uitvoering, teksten, enz.

En heb je je keus gemaakt uit mijn toolkit? Dan is een strippenkaart misschien handig. Simpel, flexibel en zonder rompslomp.

De contentkalender

Stel: je hebt een social media plan gemaakt en je gaat enthousiast aan de slag. Bijvoorbeeld op Facebook en Instagram. Want daar zit je doelgroep, weet je. De eerste weken gaat ’t prima en post je fanatiek berichten. Maar dan. Uhh… wat zal ik nou eens schrijven? Heb ik nog een leuk filmpje op de plank? Of een foto?

Ga niet aan de slag zonder contentkalender. Verzamel content, maak filmpjes en foto’s, schrijf vast teksten, maak die kalender met een duidelijk doel. En slaap weer lekker…

Meten = Weten

Je hebt een dijk van een communicatiestrategie op de plank. En een plan voor het komende kwartaal of jaar, met heldere taken en doelen. Hup, die tekst op de website, dat bericht op social media en die online banner gaat binnenkort ook live. Goed bezig! Maar… werpen deze acties wel vruchten af? Doen ze waar je ze voor hebt ingezet? Zo niet, hoe komt dat?

Pak regelmatig de tijd om te kijken naar de resultaten van al die inspanningen. Zonde als je investeert in acties die niet zorgen voor extra zichtbaarheid, groei, klanten, enz. Breng ze dus in kaart en draai aan de knoppen.